Roterodanum Botanicum

Notitie VOC omtrent regulering cannabisteelt

Het VOC stuurde begin april de notitie ‘Roterodamum Botanicum – Aanknopingspunten voor regulering van de cannabisteelt in Rotterdam’ aan de gemeenteraad. Klik hier voor meer informatie en de VOC notitie in pdf. Hierin worden twee concrete scenario’s beschreven voor gereguleerde aanvoer van coffeeshops. De notitie bevat daarnaast achtergrondinformatie over de voordelen van regulering, de negatieve criminogene effecten van het huidige zero tolerance beleid, de rol van internationale verdragen en de positieve ontwikkelingen in het buitenland op het gebied van decriminalisering en regulering van cannabis. Aboutaleb reageert uitgebreid op de VOC notitie in een brief van 19 april en schetst de contouren van zijn eigen plan voor “gemeentewiet”. Klik hier voor de brief van Aboutaleb van 19 april 2013.

En over obstakel Opstelten:

Het nieuws haalde dit weekend alle media en was zaterdag het tweede onderwerp in het 8 Uur Journaal. Het belangrijkste nieuws zat helemaal aan het einde van de reportage. Presentator Rik van de Westelaken meldde: “Minister van justitie Opstelten zegt dat de plannen juridisch onhaalbaar zijn. “Hij gaat nu uitzoeken of hij experimenten kan toestaan.” Zou er dan toch nog rek in onze starre, stijve 'onwankelbare” Ivo zitten? Lees moor op:

http://www.voc-nederland.org/2013/04/doorbraak-in-rotterdam-opstelten-onderzoekt-toestaan-experimenten-gereguleerde-cannabisteelt/

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht