40 jaar coffieeshop

Somber feestje bij 40 jaar coffeeshop

Amsterdam –In 1973 openden Wernard Bruining en een paar vrienden de eerste coffeeshop van Amsterdam, de Mellow Yellow aan de Weesperzijde, hetgeen betekent dat het Nederlandse fenomeen, de gedoogde cannabis coffeeshop, dit jaar 40 jaar bestaat. Normaal gesproken zou zo'n 40-jarig jubileum uitbundig gevierd worden, maar de cannabis branche is nu eenmaal niet 'normaal', volgens de overheid.

In het jaar dat 'De Coffeeshop' 40 jaar bestaat valt er volgens de THC ondernemers weinig te vieren, het zuiden des lands wordt nog steeds geteisterd door de overblijfselen van de Wietpas, Amsterdam wil zo'n 70 coffeeshops sluiten en Opstelten en Schippers zijn voornemens om een limiet te stellen aan het THC percentage in cannabis producten. De Ministers willen 'zware' cannabis met meer dan 15 % THC op lijst 1 van de Opiumwet indelen, tussen hard drugs als heroïne en cocaïne. Meer lezen op:

 

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/200190/coffeeshops-vieren-40-jarig-bestaan

 

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht