Wiet van het torentje

Den Haag, cannabis en khat

Eventjes mocht de Tweede Kamer zich verheugen in het bezit van eigen wiet op Haagse grond. Dat was beslist een primeur. BNN-presentator Tim Hofman plantte namelijk gisterenmiddag eigenhandig wat wietplanten op het eilandje in de Haagse Hofvijver. We hadden erbij willen zijn. Deze vermetele daad werd gevolgd door een arrestatie, omdat Hofman hiermee de openbare orde zou verstoren. Op het politiebureau kreeg hij te horen dat hij voor dit vergrijp zes uur zou worden vastgehouden. Het aftellen kon beginnen. Maar de politieke tamtam deed intussen haastig zijn werk. Op de achtergrond werd er ongetwijfeld crisisberaad gehouden, want niet lang daarna kreeg de presentator te horen dat de politiek én de Haagse burgemeester gezamenlijk hadden besloten hem weer te laten gaan. Men kon toch wel enig begrip opbrengen voor zijn protest. Hofmans actie was er namelijk op gericht om het schizofrene van het Nederlandse wietbeleid aan de kaak te stellen: wel verkoop en gebruik toestaan, maar de achterdeur criminaliseren en telkens weer nieuwe beperkende maatregelen invoeren. Het feit dat men zijn actie onbestraft liet, geeft toch wel aan dat men ook in Den Haag wel snapt dat er iets aan de logica van het gedoogbeleid schort. Nu nog een werkbare oplossing….Dat is te dele ook gelukt met Khat. Gedoogd, niet gelegaliseerd. Dutch treat…

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht