Hoe staat jouw kwekerij erbij? deel 11

Terwijl de zomer in Noord Californië aanhoudt, wordt het klimaat droger en ontstaan er steeds vaker bosbranden. Het is hier een nogal beroerd jaar geweest omdat de winterregens ver onder het normale niveau bleven. Tegen het einde van juli ontstonden er door de droogte voortdurend branden. Uit verschillende disciplines werden er bataljons brandweerlieden gevormd. Over het algemeen staan die vijandig tegenover marihuana, en wanneer ze kwekerijen tegenkomen rapporteren ze dat aan een verdelgingseenheid. .

Terwijl de zomer in Noord Californië aanhoudt, wordt het klimaat droger en ontstaan er steeds vaker bosbranden. Het is hier een nogal beroerd jaar geweest omdat de winterregens ver onder het normale niveau bleven. Tegen het einde van juli ontstonden er door de droogte voortdurend branden. Uit verschillende disciplines werden er bataljons brandweerlieden gevormd. Over het algemeen staan die vijandig tegenover marihuana, en wanneer ze kwekerijen tegenkomen rapporteren ze dat aan een verdelgingseenheid. .

De beide kwekerijen die ik volgde waren legaal. De lokale autoriteiten waren zich daarvan bewust  en namen geen vijandige houding aan. Toen er in verschillende grensgebieden van hun territorium brand uitbrak, ontstond er druk luchtverkeer. Er werden helikopters ingezet om de blussers te verplaatsen en vliegende watertanks losten hun water boven de nog onaangetaste gebieden. Dit om te voorkomen dat die ook in vlammen zouden opgaan.

De blussers rapporteerden dat ze een grote, verdachte, boerderij hadden gespot. Enkele dagen later werd er een militaire eenheid naartoe gestuurd om de weelderige kwekerij met de grond gelijk te maken. Ook ontdekten ze in de buurt een andere kwekerij. Dit was één van de kwekerijen die ik volgde.

Het ging om een legale akker, die bekend was bij de autoriteiten. Hoe dan ook, de uniformen besloten toch tot een inval. Ze landden de heli, oogstten de onvolgroeide planten en maakten er een stapel van.  In plaats van de boel in brand te steken -wat onder deze omstandigheden een niet zo snuggere actie zou zijn geweest- lieten ze de planten verdrinken met behulp van het irrigatiesysteem. Binnen enkele uren was de onvolgroeide oogst niets meer waard dan een hoop compost.

De tweede kwekerij doorstond de eerste ronde van invallen en brandstichting. Het was de grotere en meer volgroeide kwekerij, die nog maar twee tot drie weken verwijderd was van rijping. Maar ook daar kwam een inval. In een oogwenk werden alle planten uit de grond gehaald, verzameld in een net, en weggevlogen. De kwekers, die sinds de eerdere vluchten erg op hun hoede waren, hadden zich goed voorbereid en vluchtten de bossen in. Waar ze vanaf een soort platform, dat ze in een boom hadden gebouwd, alleen nog maar konden toekijken hoe een hele zomer werk, systematisch werd vernietigd. Het verdelging-team had midden in het veld één enkele levende plant laten staan.

Deze destructie van beide Mendocino kwekerijen was een forse tegenslag voor het management van de distributie unit. Zij waren juist bezig om de prijzen van hun medicinale wiet te verlagen. En nu werden ze gedwongen om de prijzen van de vrije markt te volgen.

De kwekerijen bevonden zich op een locatie in het bergachtige Mendocino County. Meer bosachtig terrein dan bouwgrond. De voornaamste reden dat dit gebied onder de “Emerald Triangle” valt, is dat het afgelegen ligt en moeilijk begaanbaar is. Bovendien was het land er goedkoop toen het  in de jaren zeventig van de vorige eeuw in cultuur werd gebracht.

De kwekerij in de kleine 'hobby' kas bleek een groter succes. Alle planten werden geoogst, inclusief de beide planten die buiten groeiden. Een paar problemen met schimmel en bacteriën werden overwonnen en halverwege de bloei werden de airco units en CO-2 toevoeging in werking gezet. Hierdoor werd het risico op ziekten minder en sinds de kweker wekelijks sproeide met Ed Rosenthal's Herbal Fungicide, gecombineerd met Serenade bleek elk gevaar geweken.

De planten werden binnen zo'n twintig dagen geoogst. De eerste oogst van de Kandy Kush viel op 27 augustus. De hoge toppen waren rijp, maar de toppen die zo'n 15 cm lager hingen, waren nog niet helemaal volgroeid. Die lieten we dus nog even rijpen. De hoogste toppen waren helemaal volwassen, maar de toppen die zo'n 15 cm onder het bladerdak hingen, waren nog niet zover, dus die bleven nog even hangen om verder te rijpen. De toppen van de andere planten- Hash Bubble, Sharck Shock, en een onbekende Sativa Indica hybride-variant, werden er voor het eerst tussen 5 en 7 september afgehaald. Alles was voor mekaar en geknipt op 14 september. Onze beide buitenplanten incluis.

1-Een plaatje van de kas, van buitenaf gezien. Drie kanten (oost, west en noord) zijn gemetselde muren. De kas krijgt natuurlijk licht van boven en uit het zuiden. Licht-deprivatie was eenvoudig, omdat slechts één zijde en het dak afgedekt moesten worden. Op de foto zie je de gordijnen open. Ze hangen aan een afstelbare gordijnrail die aan het houten frame van de kas is vastgemaakt. De open deur beschikt over een glazen raam met een eigen schaduw-val. Het licht door het dak werd tegenhouden door twee lichtdichte raam-gordijnen die geopend en gesloten worden door er lange touwen te bevestigen.

2-Een blik in de kas. Slechts de helft van de ruimte is gebruikt om medicinale wiet te verbouwen. De rest werd gebruikt om andere planten op te kweken. In totaal werden er zes cannabisplanten gekweekt. Vier in hydropotten en twee in plantenmix. (we gebruikten gewone huis-, tuin-, en keuken hydrovoeding)

Lichtdeprivatie begon op 1 juli. Op het dak werden zwart/witte licht dempende raamschermen geplaatst. Elke ochtend rond 9.15 uur werden ze geopend. De kas is 376 cm breed, zodat er twee 83 cm brede en 305 cm lange schermen nodig waren. Een strip polyethyleen werd in het midden geplaatst om de ruimte af te dekken die niet helemaal door de schermen was afgedekt. Zwart-witte ondoorschijnende gordijnen aan stangen, werden opgehangen om het licht dat via de zuidkant naar binnen wilde tegen te houden. De deur naar de kas in de zuidmuur was bedekt met zijn eigen afdekmateriaal.

De gordijnen en luiken werden na zonsondergang neergelaten. Ze werden elke ochtend rond 9.15 uur weer geopend. Niet op exacte tijden. Zo nauwkeurig hoeft dat niet. Reden: het natuurlijke licht was aangevuld met twee Inda-Gro 420 watt inductie fluor lampen, aangesloten op een timer die loopt van 9.15 AM tot aan 7.00 PM. Als de gordijnen plotseling geopend werden, had dat alleen maar effect op de fotosynthese en de groeiratio, maar geen invloed op de korte-dag regulatie van de bloei.

3-Een van de twee Kandy Kush planten. Ze rijpten al vroeg en waren bijzonder krachtig. Dit is er eentje uit een pot van 25 liter.

4-De top. Hij is zoet met een  vleugje bitter. De plant vormt een dichte top. Hij veroorzaakt een prettig relaxed en tegelijk energiek gevoel. Goed om te socializen en om er gewoon je werk mee te doen.

5-Hash Bubble. Deze zijn opgegroeid in General Hygro Meg-Pots die gebruik maken van een hydro pebbles medium. Onder bevindt zich een reservoir en een luchtpomp die het water door een irrigatie-ring persen. Het systeem is aangepast door de luchtpomp te vervangen door een kleine waterpomp net onder de oppervlakte, die een steady flow van met voeding verrijkt water over de kiezels laat stromen.

6-Close-up van een Hash Bubble

7-Kandy Kush, tweede oogst op 7 september.

8-Kandy Kush close-up

9-Buiten gekweekte Purple Kush, op 14 september oogstklaar. Naarmate de rijping vorderde, werd het blad dieper paars. De toppen waren dicht. Het aluminium folie op de kant van de emmer werd als reflectiemateriaal gebruikt. Zo bleef de emmer koel ondanks de intense zomerzon.

10-Atomomic NL, werd gekweekt binnen een één cultuur systeem. Geoogst op 20 september. Het systeem was opmerkelijk makkelijk in gebruik en genereerde krachtige groei.

11-Top van Atomic NL. Let op het relatief spaarzame blad en de dikke toppen.

OP DE KWEKERIJ

12-Een van de twee velden van de kwekerij. Het gaat om 26 hectare vlak land dat gedurende de hele dag in de zon ligt.

13-De andere kwekerij: Deze is ongeveer 3 hectare. Een deel van het perceel bestaat uit zonnig, vlak land.

14-White Smurf. Deze variant is lichtgroen en groeit vanaf een korte stengel uit in grote takken. Elke tak ontwikkelt een eigen top.

15-Critical. Een rijpe top uit het bovenste van de plant. Dit is een variant uit het middenseizoen. Ze is citroen-achtig en erg opwekkend.

16-Een strook Strawberry Cough planten. Ze waren zo'n 4,6 meter lang en bereikten een diameter van 1,8 meter. Het zijn typische sativa's met grote ruimten tussen de takken (internodes). De bladeren zijn als lange dunne vingers, die lichter zijn gekleurd dan indica's.

17-Strawberry Cough toppen die bakken in de zon. De plant heeft nog 5 tot 6 weken nodig om te rijpen. Begin november. Gelukkig blijft het in dit deel van Californië warm en zonnig tot midden november. Zelfs dan laat het milde klimaat het toe om in kassen te kweken met weinig of geen extra verwarming en doorsnee additioneel licht.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht