Onderzoek GHB

Hulpvraag GHB problemen gestegen

Op 19 maart werd in de NRC gemeld dat het aantal hulpvragen wegens GHB verslaving vorig jaar met ruim 100 is gestegen. Het zou nu om ongeveer 800 gevallen gaan. Ook is er voor het eerst wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de afbouw van GHB. Door de Radbout universiteit in Nijmegen.De remedie: langzaam afbouwen. Dat werd al gedaan, maar is nu voor het eerst onderbouwd. GHB is voooral risky doordat het ze simpel is te produceren en in het begin prettige effecyten genereeert. De huis tuin en keuken GHB die door 'hobbyisten' wordt gebrouwen is helaas moeilijk te doseren omdat de sterkte van de -makkelijk te krijgen- ingredienten erg variabel is. Cannabis is een stuk veiliger en in tegenstelling tot GHB is een overdosis onmogelijk. Uitkijiken dus wanneer je een onbekend drankje krijgt aangeboden want de effecten van GHB zijn bij een teveel identiek aan een teveel aan alcohol: coma. Just say know…..

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht