Thuistelers in de problemen

Thuisteler gaat ten onder, de wiet blijft

Thuisteler gaat ten onder, de wiet blijft, kopte de NRC vorige week. De teneur was niet nieuw voor iedereen die een beetje thuis is in de wereld van de cannabis: thuistelers worden (extreem) hard aangepakt, maar grote jongens komen ermee weg. De Vereniging van de Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) spreekt van een achterhoede gevecht omdat het ontmantelen van kleine kwekerijen de echte criminelen in de kaart speelt. Elke kleine thuiskweker zal dat beamen…De straffen voor een kleine kwekerijen zijn dan ook buitensporig. Uit je huis gezet worden is nog maar het minste. In hetzelfde artikel stelt mr. Beckers dat het harde ontmoedigingsbeleid weliswaar effectief is als het om gezinnen gaat, maar dat de teelt als geheel nauwelijks wordt geraakt. En niet elke kweker is een crimineel. Het is wederom het oude liedje: pak je het klein aan ean ben je niemand tot last, dan loop je grote kans de pineut te worden. Bern je een hele grote jongen, dan word je vast nog heel veel groter. En dan te bedenken dat de drooglegging bijna 100 jaar geleden is. Niets geleerd dus….F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht