Spionnen in de cofffeeshop

Amsterdam wil mysteryshoppers inzetten…

De gemeente Amsterdam wil mogelijk 'mysteryshoppers' inzetten tegen coffeeshops die cannabis verkopen aan minderjarigen. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan in een schriftelijke reactie gezegd na vragen van de CDA-fractie.

Als het plan van het CDA doorgaat, komen er jongeren die zich voordoen als minderjarigen en zo testen of ze in Amsterdamse coffeeshops aan drugs kunnen komen. Maar vragenstelster fractievoorzitter Marieke Shahsavari benadrukte eerder wel dat de jongeren nét iets ouder moeten zijn dan 18. 'Anders begaan ze een strafbaar feit. Maar ook jongeren van nét boven de 18 moet om identificatie gevraagd worden,' stelde ze in augustus vorig jaar.

Met de inzet van mystery guests zou het mogelijk moeten zijn om beter te controleren op verkoop aan jongeren. Van der Laan benadrukt een strikte controle op de naleving van de gedoogrichtlijnen belangrijk te vinden. Nu wordt er onaangekondigd gecontroleerd in de coffeeshops, zo nodig nog eens gecontroleerd, en in sommige gevallen een proces-verbaal opgemaakt. Komt dat niet in de buurt van uitlokking??????

Zie het Parool op: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3394638/2013/02/15/Mogelijk-undercover-jongeren-voor-testen-coffeeshops.dhtml

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht