800 kilo kat onderschept

Maar liefst 800 kilo kat (soms ook geschreven als khat) onderschept stond met met grote koppen in verschillende kranten te lezen. Een vangst van jewelste zou je denken…Maar waar gaat het om? Om een 'drug' die eigenlijk alleen in trek is bij de Somalische gemeenschap. Vroeger verkochten enkele koffieshops ook wel eens kat, maar ze hielden er snel mee op omdat ze het eigenlijk niet aan de straatstenen kwijt konden. Kat zou een opwekkend middel zijn wanneer je er op kauwt. Helemaal waar, maar om enige effect te merken moet je er minstens een paar uur op kauwen en moeten de blaadjes ook nog eens behoorlijk vers zijn. En een portie kat weegt veel meer dan een paar gram. Het gaat meer om een typisch cultuur produkt uit Afrika dan om een nieuw probleem. Je zou het kauwen van kat kunnen vergelijken met het kauwen van pruimtabak. Zie je alleen nog in bejaardenkringen in verre provincies. Kat kauwen? Misschien leuk als je er van huis uit mee bent groot geworden, maar vermoedelijk hou je er alleen maar een stijve kaak aan over….F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht