Strenger beleid doet blowers niets

Blowers laten zich niet ontmoedigen

Strenger cannabisbeleid zorgt er niet voor dat blowers minder cannabis kopen. De plek waar gebruikers hun wiet en hasj kopen, wordt wél beïnvloed door het beleid. Dit concludeert criminoloog Marije Wouters in promotieonderzoek dat zij deed aan de Universiteit van Amsterdam.

De resultaten van Wouters maken aannemelijk dat de nabijheid van coffeeshops niet zorgt voor een toename in het gebruik van cannabis of harddrugs. Wel bepalen het aantal coffeeshops en de toegankelijkheid ervan of blowers hun wiet of hasj bij coffeeshops of elders kopen. Van de niet-gedoogde verkooppunten van cannabis wordt het vaakst de '06-dealer' ingeschakeld, gevolgd door de thuisdealer. De thuiskweker is ook relatief populair. Van de diensten van straatdealers of 'onder-de-toonbank-dealers' wordt maar sporadisch gebruikgemaakt.

Lees meeer op de site van het AD: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3380468/2013/01/21/Blowers-kopen-niet-minder-cannabis-door-strenger-drugsbeleid.dhtml

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht