De achtertuin

Nadat ik tien jaar in Spanje had gewoond, waar ik legaal voor eigen gebruik cannabis kon kweken, keerde ik terug naar de Verenigde Staten.

Nadat ik tien jaar in Spanje had gewoond, waar ik legaal voor eigen gebruik cannabis kon kweken, keerde ik terug naar de Verenigde Staten. Hoewel ik op doktersvoorschrift een Medical Marijuana Certificate van de staat Californië kreeg, voelde ik me nog steeds wat ongemakkelijk in mijn nieuwe 'thuisland'; toen ik vertrok uit de VS werden 'criminele medische cannabiskwekers' tot lange gevangenisstraffen veroordeeld, terwijl hun huizen en bezittingen door de overheid werden geconfisqueerd. Het kostte me enkele maanden voor ik gewend was aan mijn nieuwe leven in Californië .

Dit is een beknopte driejarige geschiedenis van een achtertuin die zich bevindt in Californië, op 38° noorderbreedte, in de Sunset Garden Klimaatzone 14, en die wordt beïnvloed door het zeeklimaat van de Stille Oceaan.

Dit beknopte verslag bewijst dat grond de meest essentiële basis is voor een tuin. Pas daarna komen zonlicht, temperatuur en de gekweekte soorten. Als deze elementen eenmaal in evenwicht zijn, is het kweken van uitstekende medische marihuana een makkie!

Het eerste jaar was de grond erg slecht, zware klei die vol zat met van een rivierbodem afkomstige stenen. De drainage was slecht en er zat weinig zuurstof en organisch materiaal in de bodem. Als het stevig geregend had bleef er water op de grond staan.  

Ik begon in februari de grond te verrijken door er grote hoeveelheden organisch materiaal doorheen te spitten – compost, gemalen schors, zand en gebruikte binnenaarde – er werd extra kippenmest toegevoegd om te helpen bij het afbreken van de gemalen schors. Ook werd er beender- en algenmeel toegevoegd, maar geen kalk of andere supplementen. De structuur van de grond veranderde. Water liep vlot weg en werd goed vastgehouden. Wel ontbrak het nog aan de juiste balans van organisch leven; het zou me twee jaar kosten om dat te bereiken.

2010 Achtertuin

Voor mijn eerste kweekpoging hield ik het bescheiden, met drie Bubba Kush en drie OG Kush planten. De soorten, die ik had gekocht bij een lokale dispensary (verkooppunt voor medische cannabis), zijn ontwikkeld om binnenshuis onder kunstlicht te worden gekweekt.

Ik plantte de stekken die op steenwol stonden over in 3 liter potten. Ik liet ze meer dan een week afharden en zette de inmiddels 30 cm hoge klonen heel patriottisch op 4 juli op Onafhankelijkheidsdag in de volle grond.

De planten in het tot 20 cm verhoogde kweekbed van 180 x 300 cm worden afgedekt door schaduwdoek met een afscherming van 50 procent. Aan een kant werd het schaduwdoek verlengd om te helpen de wind van zee tegen te houden.

Een week na het overplanten groeiden de planten traag. Overdag was het in juli met bijna 30°C heet, maar 's nachts koelde het af tot zo'n 7°C. Het schaduwdoek boven de planten zorgde overdag voor verkoeling en hield 's nachts warmte vast.

Op 4 augustus groeiden de planten goed. Het schaduwdoek zorgde voor afkoeling van de aarde en een lager watergebruik

Deze OG Kush krijgt meer dan genoeg licht voor een snelle groei.

De tuin bevindt zich tussen een twee verdiepingen hoge muur en een hoog hek. Zodra de zon achter de bomen en muren verdwijnt komt er nog maar weinig licht in de tuin. Als de zon op 21 juni op zijn hoogste punt staat krijgen alle planten bijna 6 uur direct zonlicht, maar op 1 oktober staat de zon lager, en ontvangt nog maar de helft van de planten 1-4 uur direct zonlicht, de overige planten moeten het doen met alleen indirect licht. De planten op de voorgrond krijgen ook nog licht uit een belendend raam. Schaduwdoek hielp mee het nachtelijk omgevingslicht tegen te houden zodat de planten in hun geheel op hetzelfde moment oogstrijp waren. 

Op 10 augustus, bij 13 uur en 50 minuten zonlicht, zijn de vrouwen net begonnen met bloeien! Tegen het eind van de maand, bij 13 uur daglicht en 11 uur donker, is de bloei in volle gang,.

Op 1 augustus werkte ik 2,5 kg batguano door de toplaag van de aarde heen. De batguano was prijzig, maar het hielp de toppen dikker te worden en zorgde ook voor een zoetere smaak.

Twee weken voor de oogst zijn alle bladeren nog groen, inclusief de grote bladeren. Een zware dosis stikstof (kippenmest) was vereist om de effecten van de gemalen bast in de grond tegen te gaan.

Alle zes planten werden rond de 90 cm hoog, met grote, dikke bloemtoppen. Toen de toppen vanaf half augustus dikker begonnen te worden verschenen de eerste tekenen van meeldauw en budrot (botrytis cinera). Omdat ik niet direct maatregelen nam, verspreidde de schimmel zich steeds sneller. Pas toen ik tot begin september om de week begon te sproeien met Serenade® leek de schimmel onder controle, maar het hielp nauwelijks tegen de besmetting die zich naar het binnenste van de plant had verspreid. De budrot bleef zich uitbreiden, maar werd direct weggesneden zodra die zichtbaar werd.

De cannabinoïderijke planten werden op 1 oktober tak voor tak geoogst. Takken met veel budrot liet ik aan de plant zitten, zodat de besmetting zich verder kon verspreiden. 

De budrot tastte ongeveer twaalf grote toppen aan. Ik liet ze gaan om te kijken hoe ze zich zouden ontwikkelen. Tegen het eind van het experiment besloot ik dat de beste manier om schimmel van toppen weg te krijgen is om ze in rook te laten opgaan!

Waarschuwing: Do not try this at home!

=============================

2011 Achtertuin

Het tweede jaar werden de klonen enkele weken eerder overgeplant, op 14 juni. Water werd nu veel beter door de grond geabsorbeerd en vastgehouden; twaalf maanden van biologisch leven had de aarde geholpen te 'rijpen'. De soorten – Chemdog, Headband en Blue Dream – werden hoger en waren een stuk robuuster en meer schimmelresistent, al waren ze er niet immuun voor. 

In het begin van het kweekseizoen bieden dispensaries de beste commerciële stekken aan die ze te pakken kunnen krijgen. Natuurlijk liet ik me bij mijn keus vooral leiden door gemak, en ik koos uit de voorraad die op dat moment aanwezig was. De indoorsoorten waren niet geacclimatiseerd aan het harde leven in de buitenlucht. De stengels moeten sterk zijn, en de groei robuust en snel.

De tuin was nu makkelijker te onderhouden aangezien het weer milder was en de klonen waren geacclimatiseerd toen het eind juli heet werd. Het water drong beter in de grond door. Ik gaf om de paar dagen met een druksproeier water, zo'n 40 liter kraanwater per plant

Rond de 20e augustus groeiden de planten krachtig en vertoonden zich de eerste klierharen.

De takken kregen het zwaar te verduren in de wind, en een groot aantal kon het gewicht van de  nieuwe toppen niet dragen. Ik installeerde een plantgeleidingsnet van nylon met tussenruimtes van 15 cm, en maakte het vast aan lichtgewicht staken die ik in de grond stak. Sinds het overplanten was het installeren van het horizontale geleidingsnet het meest arbeidsintensieve klusje; het kostte twee uur om de staken in de grond te drukken, het net te spannen, de toppen te buigen en de rommel op te ruimen.

Op de laatste dag van augustus begonnen zich meer kleine bloeitoppen en uitlopers te vormen. Er werd een extra plaat board aangebracht om het kweekbed met 20 cm te verhogen tot 40 cm. Ik voegde ook met compost verrijkte aarde toe om het ontstane gat op te vullen. Het kweekbed werd in het voorjaar sneller warm, maar werd 's zomers te heet, totdat de planten de grond afschermden.

Op 6 september krijgt iets meer dan de helft van de planten 2-5 uur direct zonlicht, de rest krijgt alleen nog maar indirect licht.

Op de 20e september beginnen de toppen flink dikker te worden. De takken met grote White Widow toppen worden over dertig dagen geoogst. De lagere takken blijven nog een week of langer zitten om de toppen dikker te laten te worden.

Op 2 oktober kwam een zware storm met regen langs. Vooraan ligt een Headband, een bladrijke soort met een dunne stengel, voorover. Dankzij z'n sterke stengels, weinig blad en compacte toppen blijft de Green Crack op de achtergrond overeind.

Ook werden de planten wederom geteisterd door meeldauw, maar die werd onder controle gehouden met Serenade®, waarmee om de tien dagen werd gesproeid.

De eerste tak met een top van 56 gram van een Critical werd op 4 oktober geoogst.  De toppen waren niet allemaal tegelijk rijp, waardoor de oogst twee weken langer duurde.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht