Smoke Everyday…

Natuurlijk spreken we voor een interview met de Amerikaanse rapper Sixman af in een coffeeshop. De man van het album The Green House floreert immers in een dergelijke omgeving…

Natuurlijk spreken we voor een interview met de Amerikaanse rapper Sixman af in een coffeeshop. De man van het album The Green House floreert immers in een dergelijke omgeving…

Titels als Smoke Everyday, Kush Cloud en Up In Smoke laten niets te raden over wat betreft de onderwerpkeuze van Jimaine Wilson aka Sixman, 30 jaar en uit Grand Rapids, Michigan, USA. De cd gaat in het algemeen over The Green House, maar is ook opgehangen aan The Greenhouse, een van de meest populaire coffeeshops in magisch Mokum. “Dat was ook de eerste coffeeshop waar ik naar toe ging toen ik in Amsterdam kwam. Prachtige shop! Nu zitten we in Funky Munkey! Een van de meiden die hier werken ontmoette ik tijdens de laatste High Times Cannabis Cup. Ik was daar om mijn album te promoten, wij speelden later in de Melkweg.”

Ik hou van blowen. Het liefst OG Kush of Silver Haze.

Superrelaxed

“Ik kwam in Amsterdam door Jayroll Platters, een Nederlandse gast met een eigen bedrijf. Via internet was-ie in mijn muziek geïnteresseerd geraakt, en vanuit de States begonnen we aan The Green House project. Hij liet me naar hier overkomen om het te promoten. Echt tof! Dat was mei vorig jaar. Ik ben toen tot december gebleven. Natuurlijk vind ik het hier geweldig, ik kan m’n wiet roken zonder achterom te moeten kijken, en iedereen is superrelaxed. Mensen hier zitten niet met een hoop attitude, zoals waar ik vandaan kom. Daar loopt iedereen met een ‘chip on their shoulder’, ze zijn allemaal zo lichtgeraakt… Ik begrijp het ook wel, maar het is prettig om daar weg te kunnen gaan en te ontspannen, om niet in een wereld te zijn waar je alleen maar aan de bullshit moet denken.” 

Samenwerken

“Het plan is om hier steeds 3 tot 4 maanden per keer te zijn, dan terug naar huis, wat mensen opzoeken, en weer terug naar Nederland. Een paar weken geleden  was ik nog op tour met Redman, hebben we in Zurich en Parijs opgetreden. In Nederland trad ik op in Arnhem, op Live on the Low, het Metro54 Festival. I try to get around, make my name. Ik ben nu aan een nieuw album bezig, The Connect. Dat heeft te maken met degene die me hier naar toe heeft gehaald, S.C.A.N. Music Records. Er komen tien nummers op, geproduceerd door Dutchflower. Ik kijk er naar uit om te gaan samenwerken met Kalibwoy, een grote naam in de dancehall, en met labelmaten zoals MC Nektar, echt een goeie. Ik heb wel wat contacten hier en daar…”

Goed spul

“Er gaan nogal wat van mijn raps over smoken, ja. Het zou onderdeel van mijn image kunnen zijn, ha! Ik hou van blowen. Het liefst OG Kush of Silver Haze – ik hou van de haze hier. Echt goed spul. Maar White Widow gaat er ook wel in hoor. Waar ik vandaan kom houden ze echt van het stevige werk, daar heeft iedereen het over Kush, maar als ik hier ben schakel ik over op de haze. Ik maak in Nederland kennis met al die andere en betere wiet, en mijn ervaringen speel ik dan weer door. Ik kan ze daar vertellen hoe smallminded ze zijn, ik heb wel iets beters!”

“De echte competitie hebben jullie van Californië, daar hebben ze zulke fantastische wiet! Ik kom uit Michigan, maar mijn vader woont in Californië. We bellen wel eens en dan schep ik op. Zo van, hee pa, ik ben in Amsterdam! Goed zo zoon! De wiet is ook goed pa! Maar hij is niet zo onder de indruk…”

Facebook: forallmusic
Twitter: @forallmusic

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht