Eind vorig jaar werd in Amsterdam voor de 25e maal de High Times Cannabis Cup georganiseerd. De bezoekers van dit festival komen uit alle delen van de wereld. Ruim 1500 Amerikanen, maar ook Fransen, Duitsers, Engelsen, Polen en Italianen kochten voor 260 euro een jurypas om tientallen Amsterdamse coffeeshops af te lopen op zoek naar de beste wiet. In dit artikel een aantal portretten.

Eind vorig jaar werd in Amsterdam voor de 25e maal de High Times Cannabis Cup georganiseerd. De bezoekers van dit festival komen uit alle delen van de wereld. Ruim 1500 Amerikanen, maar ook Fransen, Duitsers, Engelsen, Polen en Italianen kochten voor 260 euro een jurypas om tientallen Amsterdamse coffeeshops af te lopen op zoek naar de beste wiet. In dit artikel een aantal portretten.

It’s pretty cool here

De man met de krulletjes verklaart: “Ik kom uit Canada, maar onze vriendengroep komt uit alle delen van de wereld. Ik ben hier voor het eerst. It’s

Pretty cool here. We hebben veel plezier, we bezoeken veel cafés en coffeeshops natuurlijk! De wiet is hier beter en goedkoper dan bij mij thuis in Canada. Ik weet nog niet hoe lang ik hier blijf. Ik ga nog wat sightseeing doen. Misschien blijf ik hier wel wonen, who knows?”

Wiet is in Japan erg duur, ongeveer 50 Euro per gram.

I Love It!

Nauo is 28 jaar en komt uit Japan: “Ik maak wietpijpen. Helaas kan ik daar nog niet van leven, de cannabissituatie in Japan is erg moeilijk! Dit is de eerste keer dat ik in Europa ben en op deze beurs sta. I love it! In Japan kun je roken, maar nu moet ik al voorzichtig zijn met wat ik zeg. Ik rook daar twee keer per week. Wiet is in Japan erg duur, ongeveer 50 Euro per gram. Ik ben al in een aantal Amsterdamse coffeeshops geweest, let’s say it was nice. Het ruikt er ook heerlijk. De wiet hier in Nederland is wel erg sterk, we zijn gister heel, héél stoned geweest!”

Steeds meer mensen blowen

Radka is 31 jaar en komt uit Tsjechië. “Ik werk als mobiel masseuse en sta op allerlei beurzen en festivals door heel Europa. Ik kan wel zeggen dat dit wat sfeer betreft de leukste is. De mensen op deze beurs hebben minder last van hun ego, zeg maar. Bijna al mijn vrienden thuis blowen. Ik rook ook wel maar niet zoveel meer als vroeger, toen misbruikte ik het big time! Eigenlijk blowen alle mensen die ik ken en het worden er steeds meer. Ook oudere mensen zijn nu bezig met medicinaal gebruik, ze maken er zalfjes van en zo. De wetten in ons land zijn vijf jaar geleden een stuk soepeler geworden, je mag nu legaal vijf planten hebben”.

Wereld gaat naar legalisatie

Winnie is 42 jaar en hoofdredacteur van Grow!, een pro-cannabis magazine in Duitsland. “De wereld gaat steeds meer naar legalisatie. De Amerikanen zijn de initiators van het verbod geweest en je ziet nu dat zij voorop lopen met de regulering via hun mediwietwetgeving. Die geldt nu al in 18 staten en er zijn inmiddels duizenden wietwinkels. In Duitsland is wiet ook heel eenvoudig te koop. Als je genoeg betaalt, krijg je een uitstekend product. Wil je goedkoop, dan krijg je rotzooi. In Beieren, waar de wetgeving het strengst is, wordt in de straathandel ook de grootste troep verkocht; daar zijn verleden jaar vier mensen aan overleden. De autoriteiten ontkennen hun verantwoordelijkheid door te zeggen dat het hun eigen schuld is, dan hadden ze maar niet illegale waar moeten kopen! Zou Opstelten dat straks ook nog eens gaan zeggen?”

CBD-wiet tegen epileptie

Thielo (42): “Ik kom hier speciaal voor de beurs want ik schrijf voor Grow! Als verslaggever loop ik alle hennepbeurzen in Europa af, en dat zijn er best wel veel tegenwoordig. Ik ben mediwietpatiënt. Ik heb epilepsie, vooral als ik last heb van stress. Ik heb jarenlang allerlei medicijnen moeten slikken, maar ik had altijd veel last van de bijverschijnselen. Toen kwam ik jaren geleden op de Highlife Beurs in Utrecht een arts tegen die mij wees op de mogelijkheid cannabis medicinaal te gebruiken. Ik heb toen kennis gemaakt met vaporiseren en heb daarmee in een jaar tijd mijn medicijngebruik afgebouwd. De laatste twee jaar gebruik ik wiet met een hoog CBD-gehalte. Dat maakt echt wel verschil hoor. Die CBD-wiet geeft minder angst en paniek, én je wordt er niet high van. CBD-wiet zorgt er ook voor dat ik minder last heb van het flikkerende TL-licht, dat is voor mensen met epilepsie vaak vervelend. Ik kan nu uren winkelen, wat ik vroeger niet kon!” 

De wiet hier in Nederland is wel erg sterk, we zijn gister heel, héél stoned geweest!

Dutch Master Award

Nol van Schaik en ik ontvingen ieder een Dutch Master Award voor bewezen diensten aan de cannabiswereld. De Cannabis Cup heette dit jaar dan ook de Founders Cup. Het was een stuk plastic met een mooie sticker erop. We hielden allebei een toespraak voor een joelende zaal en dat was het dan. Zelf heb ik nu echt het gevoel dat dit deel van mijn taak wat betreft coffeeshops, zaadbedrijven en growshops erop zit. Ik ga me nu alleen nog bezig houden met het schrijven over en promoten van medicinale wietolie!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht