Opstelten gedoogt toeristen in Amsterdamse shops

Ook buitenlanders welkom in Amsterdamse coffeeshops

Minister Opstelten van Justitie handhaaft voorlopig niet het zogenaamde 'ingezetenencriterium', zoals vastgelegd in het regeerakkoord. Dat betekent in de praktijk dat ook mensen zonder Nederlands paspoort toegang blijven houden tot de Amsterdamse coffeeshops.

Volgens Opstelten geeft hij op deze manier invulling aan de mogelijkheid om lokaal maatwerk bij het coffeeshopbeleid te handhaven. Die mogelijkheid staat eveneens omschreven in het regeerakkoord. Bovendien is 'fasering' een optie, zodat het ingezetencriterium in principe in gedeelten kan worden ingevoerd.

De minister heeft dat donderdag gezegd tijdens een debat over de wietpas, meldt Nu.nl. Die pas werd ingevoerd onder Rutte I. In het nieuwe regeerakkoord is het van tafel geveegd.
 

Ook zou meldden bronnen dat Opstelten met sommige gemeenten overleg voert om te komen tot gelegaliseerde kweek en toevoer. Tsja Optslten, 't kan morgen alleemaal weer anders wezen!!!! Lees meer op: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3363041/2012/12/13/Opstelten-gedoogt-toeristen-in-coffeeshops-Amsterdam.dhtml

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht