Sluiting dreigt voor 164 koffieshops

Wietpas nekslag shops?

De 164 coffeeshops liggen binnen 350 meter van een school voor voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs. In het regeerakkoord van het huidige demissionaire kabinet is afgesproken dat dat vanaf 2014 niet meer is toegestaan. Het is niet zeker of dit ook wordt opgenomen in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet.Voor 164 coffeeshops dreigt verplaatsing of sluiting, als op 1 januari 2014 de nieuwe regels voor afstanden tussen coffeeshops en scholen ingaan. Dat staat in een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Vorig jaar hanteerden 86 van de 104 gemeenten al een afstandscriterium. De meeste gemeenten (69) gingen daarbij uit van een afstand van minimaal 250 meter tussen een school en een coffeeshop.
Verder commentaar lijkt ons overbodig. Lees meer op:
http://nos.nl/artikel/426321-sluiting-dreigt-voor-164-coffeeshops.html

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht