Thuis hasj maken voor fijnproevers

Als je na je oogst nog veel bladafval over hebt, dan kun je dat goed besteden door er hasj van te maken. De techniek die we hierna gaan uitleggen staat in hoog aanzien bij de kenners in Noord Californië.

1. We starten de procedure met het fijnhakken van blad en stengels die we na de oogst als een blok hebben ingevroren. Dit materiaal hakken we in stukjes van 2 cm met behulp van een vleesmes of een geribbeld mes. Dit vergemakkelijkt het om de trichomen van het plantmateriaal te scheiden.

2. Vul de emmer voor een derde met het gehakte mengsel.

3. Bedek het blad met water. Doe er precies zoveel water bij dat het materiaal net onder staat, meer water betekent extra werk, want dat water moet je later verwijderen.

4.Wanneer het water de top bedekt, voeg dan ijs aan het mengsel toe. Voor een container van 115 liter gebruik je 9 liter ijs.

5. Gebruik een zware boormachine met een boor van 75 centimeter bij 1 cm waarop je een modder menger monteert om het materiaal stevig door elkaar te husselen. Je kunt ook een verfmixer gebruiken. Ons uiteinde heeft ongeveer dezelfde vorm als het pedaal van een racefiets (een huis-, tuin- en keuken boormachine is niet krachtig genoeg voor dit ijsmengsel.) Het doel is de trichomen van het restmateriaal te scheiden door het spul krachtig te roeren. Voor ons mengsel was ongeveer 20 minuten mixen voldoende. De tijd hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid. Langer mixen is niet altijd zinvol.

6. Er komt schuim vrij wanneer het water in beweging komt. Daarin zitten geen trichomen, je kunt het er dus afscheppen en weggooien.

7. De volgende stap is het water verwijderen uit het plantmateriaal met behulp van een zeef. Dit is het meest arbeidsintensieve deel van het proces, omdat het water heftig moet worden geroerd, zodat  het doorweekte materiaal zich ophoopt als het krachtig door de emmer wordt geschud.

8. Je kunt de plantaardige resten die overblijven weggooien, of je zou ze later kunnen koken.

9. Nadat het water van het plantmateriaal is gescheiden, moet je het materiaal met helder water spoelen zodat alle trichomen die er nog op vastkleven in de vloeistof terecht kunnen komen.

10. Wanneer het plantaardige materiaal is gescheiden van de vloeistof, zijn de trichomen eruit gefilterd. Er worden nu twee filters gebruikt. Een ”sok” wordt in de tweede emmer geplaatst met de punt naar buiten, zodat die de zijkant van de emmer raakt.

11. Een scherm van zijde op een frame wordt bovenop de emmer geplaatst. Als het water van de eerste naar de tweede emmer druppelt, verwijdert het zijden topfilter al het grove materiaal uit het mengsel, zodat alleen de kristallen die in de sok druppelen achterblijven.

12. Het water/kristal mengsel druppelt door het topfilter in een zelf gemaakte grote zijden ”sok” die in de tweede emmer wordt gehangen. De gaatjes zijn te klein voor de kristallen om te passeren, zodat ze achterblijven in de sok. De sok wordt voorzichtig uit de emmer gehaald waarbij het water weg kan stromen.

Uiteindelijk wordt de rest van het water verwijderd door de sok uit te wringen.

De opbrengst is een grote hand vol gouden, bijzonder pure hasj. Na een paar dagen in de open lucht is de hasj goed gedroogd. Gelukkig was het meteen te roken zodra het klaar was. Het is belangrijk om deze verse hasj behoedzaam te behandelen want het spul is erg kleverig en plakt aan je handen wanneer je het aanraakt. Wij deden het voor de zekerheid in een glazen pot.

De rook was bijzonder puur en rijk. Maar na het inhaleren volgde eerst wel enkele forse hoestbuien. Daarna was het genieten geblazen.

Have fun met hasj maken!

Je kunt een filmpje van dit proces zien op YouTube  http://youtu.be/184fsPZ_Poc

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht