PVDA en cannabis

Verdwijnt de wietpas?

PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester presenteert de plannen daarvoor in Maastricht. In die stad zijn de coffeeshops in opstand gekomen tegen de invoering van de wietpas. Als het aan de PvdA ligt, zijn wietwinkels voor iedereen van 18 jaar en ouder toegankelijk, dus ook voor buitenlanders.De PvdA wil af van de onlangs ingevoerde wietpas en coffeeshops legaliseren. Die shops moeten volgens de partij legale wietwinkels worden met een vergunning die net als andere winkels belasting gaan afdragen.
De partij keerde zich voor de invoering per 1 mei al tegen de invoering van de wietpas. Sinds die datum moeten alle coffeeshops in het zuiden van het land hun Nederlandse klanten registreren en een wietpas geven. De rest van het land volgt op 1 januari. Buitenlanders worden geweerd om overlast voor de omgeving drastisch te beperken.
Volgens de PvdA is de overlast voor buurtbewoners echter toegenomen. Door de wietpas is de handel deels naar de straat verplaatst en daardoor minder zichtbaar voor de politie en gemeenten, zegt Bouwmeester. Daardoor is volgens haar de criminaliteit toegenomen.
“De praktijk toont dat de behoefte aan wiet bestaat en dat die niet verdwijnt door wiet geheel te verbieden. Beter is het om de sector aan streng toezicht te onderwerpen. Wij willen de wiet uit de Opiumwet halen en in een eigen Wietwet onderbrengen. De teelt, handel en verkoop van cannabis moet strikt worden gereguleerd. Daarbij nemen we de Drank- en Horecawet of Tabakswet als voorbeeld.”
We zijn benieuwd hoe Samsom en Rutte hier uit gaan komen!!!
Bron en lees meer op http://nos.nl/artikel/408123-pvda-voor-legale-wietwinkels.html

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht