Gerard Spong steunt anti wietpas campagne

Advocaat Gerard Spong en de hypocrisie van de achterdeur

Amsterdam 10 september 2012, één van de belangrijkste conclusies van het boek ‘De hypocrisie van de achterdeur’, dat strafpleiter Mr. Gerard Spong samen met kantoorgenoten vorige week publiceerde, is dat de wietpas criminaliserend, discriminerend en juridisch onhoudbaar is. In een radio-uitzending van BNR d.d. 6 september, hekelt Spong het Nederlandse softdrugsbeleid. Tevens wijst hij op de incompetentie van de overheid en het falen van Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht, in het bijzonder.

Wees Slimmer, Stem Wijzer

Vorige week startte het Hash Marihuana & Hemp Museum de campagne ‘Wees Slimmer, Stem Wijzer’ om niet-cannabisgebruikers te wijzen op de consequenties van de wietpas en verdere criminalisering van softdrugs. Het boek ‘De hypocrisie van de achterdeur’ en de visie van het Museum vertonen zoveel raakvlakken, dat Spong en het Museum hebben besloten om de krachten te bundelen en met een gezamenlijke campagnespot naar buiten te treden. Dit, in een laatste poging, de zwevende kiezer ervan te overtuigen, om de wietpas en het softdrugsbeleid vooral op rationele en humanitaire gronden te beoordelen.

De campagne is geen specifiek stemadvies, maar biedt een objectieve weergave van de politieke partijen die tegen de wietpas en voor decriminalisering van softdrugs zijn, te weten: D66, PVDA, PvdD, Groen Links, 50+, Piratenpartij, SP. De campagnespot is te zien via: http://hashmuseum.com/nl/stemwijzer en http://youtu.be/UwZQDKCK7Ww

De hypocrisie van de achterdeur

In dit zojuist verschenen boek zetten Gerard Spong, Sydney Smeets en Tim Vis uiteen hoe de Nederlandse overheid, met het huidige softdrugsbeleid, criminaliteit uitlokt en dat de invoering van de wietpas deze situatie alleen maar erger maakt. Op meedogenloze wijze laten de auteurs zien hoe de overheid huichelt in de stukgelopen strafzaak tegen de Almeerse coffeeshop ‘Koffie & Dromen’, waarbij het openbaar ministerie door de rechter niet ontvankelijk werd verklaard. Spong is een groot voorstander van legalisering en decriminalisering van cannabis. Mocht legalisering op dit moment een stap te ver gaan, dan pleit hij voor een vergunningensysteem per coffeeshop. En als Spong minister van Justitie zou worden, dan is één ding zeker: ”dan gaat die wietpas de volgende dag de prullenbak in”.

Musea met een visie

Het Hash Marihuana & Hemp Museum Amsterdam biedt samen met haar zustermuseum in Barcelona een unieke permanente tentoonstelling, over de ontwikkeling van de cannabisplant als duurzame grondstof voor: industriële toepassingen, voedingsmiddelen, medicijnen en spirituele en recreatieve doeleinden. De collectie bestaat uit zeldzame voorwerpen die oprichter Ben Dronkers, de afgelopen veertig jaar, in de hele wereld verzamelde. Beide musea richten zich op mensen van alle leeftijden en achtergronden, die kennis willen vergaren over deze bijzondere plant. Het Hash Marihuana & Hemp Museum roept de zwevende kiezer op: om slimmer te zijn en wijzer te stemmen, om te kiezen voor gezondheid, veiligheid en vrijheid, om op 12 september te stemmen op D’66, PVDA, Groen Links, PvdD, Piratenpartij, 50+ of SP.

Meer lezen over Gerard Spong op Softsecrets? Klik dan hier!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht