Blowen maakt dom

Blowen vermindert het IQ!

Vandaag -het is nog een beetje komkommertijd in de media- werd in vrijwel alle nieuwsprogramma’s breed uitgemeten dat cannabis gebruik het IQ met minstens 8 punten verlaagt. Het bewijs zou zijn geleverd door Nieuw Zeelandse onderzoekers. Oops! Je wordt er ook vergeetachtig van werd er nog aan toegevoegd. Het lijkt een beetje op het intrappen van een open deur. In Highlife en Soft Secrets schrijven wij al jaren dat het niet verstandig is om te blowen wanneer je hersens nog in ontwikkeling zijn. Maar dat geldt net zo goed voor andere middelen. Ik meen ooit te hebben gelezen dat een glas jenever leidt tot afbraak van miljoenen hersencellen, maar daar hoor je niemand over. Van cannabis krijg je geen Korskakov, van wodka wel. Het is maar dat je het weet. Bovendien is het meten van IQ een nogal arbitraire zaak. Zelfs Einstein zou, was hij destijds getest, zijn gezakt voor de CITO toets. Te dom voor wiskunde en wat laat met praten…Topschaker Jan Timman en schaakjournalist Max Pam hebben een boekje open gedaan over schaken en ‘drugs.’ Zou Jan de wereldtitel hebben gemist omdat hij ooit heeft geblowd? Zou Rubber Soul van The Beatles zonder cannabis een betere plaat zijn geworden? En wat te denken van de oude J.S. Bach die een paar eeuwen geleden een koffie cantate componeerde. Waarbij je moet bedenken dat koffie de cannabis van Bach’s tijd was en Bach de intelligenste componist ever…. Wel verklaarde een ‘deskundige’ dat je je IQ weer wat kunt opvijzelen door veel te lezen. Hoe komen ze erop! Zelfs Steve Jobs kwam er ronduit voor uit dat hij graag experimenteerde met psychedelica. Net zoals al die andere whizzkids uit Silicon Valley. Weet je waar je dom van wordt? Van de treurbuis waarop elke avond dezelfde breinvervuilende trash wordt uitgezonden. By the way: alle medewerkers van Highlife en Soft Secrets hebben keurig hun school afgerond, lezen alles wat los en vast zit en laten zich geen oor aannaaien!!! F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht