Synthetische wiet

Synthetische wiet, beter van niet!

Synthetische marihuana is zorgelijke trend, vooral in Rusland. Daar heeft men te maken met grote aantallen ”spice” gebruikers. Evgen Roizman van het afkickcentrum in Jekaterineburg spreekt daarover zijn zorgen uit. Het gaat hier om een synthetische vorm van marihuana, die ernstige gevolgen voor de gezondheid met zich meebrengt. Gebruikers krijgen last van slaapgebrek, ze vallen af, en, dat lijkt erger, ze kunnen nier- en hersenproblemen krijgen. Een aantal chemische stoffen die het middel bevat, zijn daarom in de ban gedaan. Er zijn echter gemakkelijk verbindingen te bedenken, die deze verboden omzeilen. In Amerika heeft men al langer met spice-misbruik te maken. Daar wordt al sinds 2000 over dergelijke stoffen gerapporteerd. Ze worden op de markt gebracht als onschuldige kruidenmiddelen, maar in werkelijkheid zijn de gevolgen vaak ernstig. Accute psychoses, langdurige psychoses, hartaanvallen, zwellende hersenen, plotselinge suïcide en verhoging van het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Nou niet bepaald aanlokkelijk om met dit spul te experimenteren. Op 12 juli verbood Obama 31 synthetische verbindingen, die verkrijgbaar zijn vanwege hun psychedelische werking. Ze werden op de lijst van verboden drugs gezet. Hierbij zijn 20 marihuana-achtige verbindingen. Op www.legalsmokestore.com wordt een dergelijk middel te koop aangeboden. Het zou 6 maal sterker zijn dan gewone cannabis en in augustus geleverd kunnen worden. Maar nee, inmiddels heeft de firma eieren voor haar geld gekozen vanwege de wettelijke beperkingen, en staat er in gebrekkig Nederlands vermeld: ”Je kunt niet koopt nu”. Ook niet proberen het middel elders te verkrijgen, ga veilig voor the real stuff. We nemen er nog een onschuldig blowtje op. F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht