stemadvies?

Stemmen tegen de wietpas

Op 13 juli vond er in Amsterdam een anti-wietpasmeeting plaats. Daarop sprak Wernard Bruining, bekend mediwietdeskundige en tevens Highlife-medewerker, de verzamelde blowers toe. Er zijn 600.000 wietgebruikers in Nederland, zo stelde hij. Die moeten zich verenigen en stemmen tegen het huidige cannabisbeleid. Daar zijn weliswaar veel blowers bij die zich te slim voelen om te geloven in die namaakdemocratie waarin wij leven, en die denken ”ach het is doorgestoken kaart, we blijven maar thuis”. Maar wij moeten elkaar en de machthebbers duidelijk maken dat onze stem wel degelijk telt, het is nu erop of eronder. Hij deed dus een klemmende oproep aan alle cannabisgebruikers in Nederland om het stemhokje toch maar binnen te gaan in september. Blijkbaar gelooft Bruining voldoende in de democratie om aan te nemen dat stemmen zinvol is. Maar ook al zou je daaraan twijfelen, misschien moet je de gok maar wagen en je stem uitbrengen voor het geval het toch iets mocht baten. Als je niet stemt, weet je immers zeker dat je mening niet wordt meegenomen. Achter de spreker konden we op een spandoek lezen: ”Als blower ontplof je niet zo snel, maar nu ff wel.” Okee, we nemen deze oproep ter harte, we zullen ons laten horen. Maar op wie moeten we stemmen? De SP, bijvoorbeeld, wil de verkoop en teelt van softdrugs legaliseren om overlast en criminaliteit tegen te gaan. Het CDA daarentegen wil de wietpas versneld invoeren en is tevreden over de resultaten tot nu toe. Boris van der Ham van D66 schreef onlangs een heel waardevol boekje over de ingrepen van de overheid in onze privacy. “’De Vrije Moraal”. Daarin hekelt hij ook het feit dat cannabis in feite hetzelfde wordt behandeld als gevaarlijke drugs zoals heroïne en crack. Bij D66 zitten we dus wel goed. We zetten voor het gemak de partijen die voor de wietpas stemden even op een rij. Dat zijn de Christen Unie, de VVD, De SGP, de PVV en het CDA. Daar moeten we dus beslist niet wezen. Kies daarom een van de andere partijen, die het huidige beleid met nadruk niet ondersteunen. De Partij voor de Dieren wil bijvoorbeeld de wietpas terugdraaien en ook Groen Links vindt dat de wietpas alleen maar problemen creëert. Kortom, laat je horen!!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht