Water extractie van Kif

Voor water extractie van kif uit het resterende plantenafval kun je gewone huishoudelijke artikelen gebruiken. Het principe dat er aan ten grondslag ligt is het verschil in drijfvermogen tussen de trichomen en het resterende plantmateriaal. Trichomen zinken in water, terwijl het meeste andere bladafval blijft drijven.

Grote toppen zien er sexy uit en krijgen daardoor natuurlijk de meeste aandacht. Maar wat doen we met de rest? Na het oogsten houd je een behoorlijke hoeveelheid knipsel en kleine topjes over. Veel thuiskwekers blijven dus uiteindelijk zitten met een deel van de oogst waar ze niks meer mee doen. Dat resterende materiaal is echter wel bruikbaar om daarvan nog eens een hoeveelheid tweede keus spul te verzamelen dat te goed is om weg te gooien maar niet goed genoeg om lekker weg te blowen. Wat ik voorstel is om een bus te gebruiken waarin je dat materiaal bewaart, net zo lang tot je genoeg hebt om ermee aan de slag te gaan. Zorg er wel voor dat je de plantenresten die je in de bus verzamelt goed droog zijn, want anders gaan ze schimmelen.

Zelf begon ik met 45 gram plantmateriaal en een beetje wiet die minder goed van smaak was. Het beste is om het spul een beetje extra droog te maken omdat je het moet verkruimelen en vermalen tot kleine korreltjes. Zelf gebruik ik een doodgewone keukenzeef met roller om het basis materiaal tot een soort poeder te malen. Zuiverder resultaten krijg je wanneer je dat poeder nog een keer door een zeef met kleinere gaatjes haalt.

Doe het poeder na het zeven in een onbreekbare, afsluitbare bus. Zorg er wel voor dat je met je hand tot de bodem van de bus kunt reiken, want het deel dat je nodig hebt zal op de bodem terecht komen. Probeer niet te veel in eens: als de laag te dik wordt, gaat dat ten koste van het rendement.

Vul de bus voor ¾ met water. Sluit goed af en ga dan schudden. Laat het geheel daarna minstens een half uur rusten. Het materiaal zou nu gescheiden moeten zijn in een drijvend deel, een gezonken deel en daartussen in een troebele vloeistof.

Verwijder daarna voorzichtig het drijvend materiaal. Als je van nature zuinig bent kun met deze afgeschepte laag het proces herhalen. Maar je kunt het ook verwerken tot cannabis boter of hash olie.

Laat daarna zoveel mogelijk water weglopen, maar doe dat wel voorzichtig, zodat je de laag slib op de bodem niet verstoort.

Gebruik een koffiefilter of een enkele laag keukenpapier en haal daarmee het slib van de bodem. Dit is de waterkif. Droog de kif door en door. Als het te lang vochtig blijft, krijg je namelijk schimmel. Dus goed drogen is van groot belang als je het wilt bewaren.

Eenmaal gedroogd, bleef er 6 gram over. Dat drukte ik lichtjes in elkaar. Het kon zo gerookt worden. Met een een beetje hitte en wat extra druk kun je deze kif weer omsmelten tot hash.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht