Cannabis goed voor dikkerds!

Cannabis werkzaam tegen overgewicht

In de Sunday Telegraph viel deze week te lezen dat wetenschappers in Engeland weer nieuwe gunstige effecten van cannabis hebben ontdekt. Er blijken namelijk stoffen in de plant te zitten die het lichaam aanzetten tot een hogere verbranding. Je raakt er dus energie door kwijt. Dat is goed nieuws voor mensen die te dik zijn en die graag af willen vallen. Maar we zijn er nog niet. Dierproeven hebben ook laten zien dat er bestanddelen in zitten die werken tegen diabetes type 2, de diabetesvorm die haast een volksziekte aan het worden is. Ook zouden stoffen in cannabis het cholesterolgehalte verlagen en het vetpercentage in de organen, zoals de lever, verminderen. Wie zei er ook weer dat cannabis schadelijk is? Weet je wat schadelijk is? Dat er nu weer harder gereden mag worden op sommige wegen, zodat er structureel op jaarbasis een aantal verkeersdoden bijkomt. Er moesten eens enkele doden per jaar door cannabis vallen. Dan zou je de overheid horen. Het moralisme in Den Haag is duidelijk selectief. Maar goed we dwalen af. Medische cannabis, dus. Vrijwel dagelijks worden er nuttige toepassingen ontdekt, waardoor we leren waar wiet allemaal voor en tegen helpt. Niemand kan er meer om heen dat de cannabisplant in zijn eentje een heel medicijnkastje kan vullen, met stoffen die werkelijk waardevol zijn en die op een natuurlijke manier helpen om onze gezondheid te bevorderen. Daar zijn ze in Engeland dus ook achter gekomen. GW Pharma Centicals is daarom bezig met het ontwikkelen van een medicijn op grond van bovenstaande bevindingen. Eigenlijk is cannabis in Groot Brittannië nog illegaal, maar het bedrijf heeft toestemming gekregen om de planten die nodig zijn voor het onderzoek zelf te kweken. Ook is men intussen doende met een klinische studie waar 200 personen aan mee mogen doen. Men verwacht over een paar maanden al met resultaten te komen. Dat is nou het soort berichten waar we blij van worden. F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht