Wietautomaat

Wietautomaat inplaats van koeriertjes?

Van een condoomautomaat kijkt niemand op en eentje met brood is misschien niet zo gangbaar, maar hij bestaat wel degelijk. Je zult maar een halfje bruin nodig hebben na sluitingstijd, en dan bedoel ik geen heroïne. Maar wat te denken van een wietautomaat? Op elk uur van de dag en van de nacht een zakje kunnen halen, ook voor in het weekend en voor onder de kerstboom. Dat zou geweldig zijn. En het zou zo gewoon als wat kunnen zijn in een samenleving waarin wiet niet gecriminaliseerd wordt, maar gewoon tot de dagelijkse genotsmiddelen hoort, zoals pindarotsjes, warme appeltaart en koude pilsjes, waar men zoals bekend obisitas en een alcoholverslaving van kan krijgen. Maar gebeurt dat ook? Welnee, de meeste mensen kunnen dat zonder ellendige gevolgen doen, net zoals de meeste blowers zonder nare bij-effecten een pijpje kunnen roken en daar evenmin een acute dood aan sterven. Maar maak dat de overheid eens duidelijk! In Nederland zal zo’n automaat er dus niet gauw komen, daar is het klimaat momenteel niet naar, maar in Californië behoort de autospense wel degelijk bij het straatbeeld. Je hoeft daar niet vermomd met een zonnebril en een vilten hoed tot ver over je ogen naar toe, maar je kan gewoon ongestraft je blowtje uit de muur trekken. Er is wel een maar… Deze service is alleen voor medische gebruikers. Zij moeten vooraf een kaart verkrijgen, de Swipe Card, die toegang geeft tot het systeem. Ook moeten ze een duimafdruk laten verifiëren. De hele transactie wordt met een camera gevolgd, dus voor gewiekste hackers valt er niets te halen. Maar ben je eenmaal gecheckt als legaal gebruiker, dan kun je op een aanraakscherm de wiet van je gading aantoetsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen Skywalker, Biodiesel en Platinum. Nu maar wachten tot ook de niet-medische gebruikers in Californië aan hun trekken kunnen komen. Het blijft ingewikkeld om gewoon met cannabis om te gaan. F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht