De Vrije Moraal

De Vrije Moraal, seks, drank en drugs in de tweede kamer

Net verschenen “De Vrije Moraal” van Boris van der Ham, tot voor kort kamerlid van D66. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden gaat het niet om de uitspattingen van kamerleden. Wel gaat het over de wijze waarop wetgevers en volk de laatste pakweg honderd jaar zijn omgegaan met seks, drank en drugs. Humoristisch en gedegen laat van der Ham zien dat ‘hedonisme’ iets is waar Nederland altijd al mee heeft geworsteld. In feite is dit boekje een groot pleidooi voor de leus die Timothy Leary al in de jaren zestig uitte: “Just Say Know!” In de volgende Highlife komen we uitgebreid op dit aangename geluid inzake pro zelf beschikking terug. Jammer dat van der Ham de kamer heeft verlaten, maar misschien komt hij terug. Nuchter, geestig en relativerend. Eigenlijk zegt hij: laten we dat gedoe rond die drugs nou eens regelen. Moraal is iets van de mensen, niet van de regering. Opmerkelijk boek van een opmerkelijke denker!!!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht