GHB op lijst harddrugs

GHB op lijst 1. Straks cannabis…

Het middel GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is door plaatsing op lijst I van de Opiumwet een harddrug geworden. GHB stond voorheen op lijst II van de Opiumwet en viel daarom in de categorie softdrugs. Ook zware cannabis (THC-gehalte van meer dan 15 procent) wordt door plaatsing op lijst I een harddrug. Wanneer dit precies gebeurt, is nog niet bekend.

Dit besluit werd vandaag bekrachtigd door een publicatie in de Staatscourant. Coffeeshops mogen straks alleen nog cannabis aanbieden met een THC-gehalte van maximaal 15 procent. Cannabis (zonder onderscheid in THC-gehalte) staat nu nog op lijst II van de Opiumwet en is daarmee een softdrug.

De plaatsing van GHB en zware cannabis op lijst I van de Opiumwet ziet minister Schippers (VWS) als een duidelijke waarschuwing aan consumenten over de risico’s van deze drugs. Daarnaast maakt plaatsing op lijst I de voorbereidingshandelingen voor de productie van GHB strafbaar. Aldus een bericht van het Centrum Veilig en Gezond Uitgaan, F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht