Update GrowMed Valencia

Meer info GrowMed Valencia, 20 tot 22 april

De commissie een belangrijk internationaal netwerk dat bestaat uit hoge politici en ex regeringsleiders zoals George Papandreou uit Griekenland, oud president Cardoso uit Brazilië, Ernesto Zedilla uit Mexico, Cesar Gavira uit Colombia en Ruth Dreifuss uit Zwitserland. Daarnaast nog wat andere prominenten: Javier Solana, Kofi Annan en ook de Nobel prijs winnaar Mario Vargas Llosa steunt de commissie.In de vorige berichten kon je zo’n beetje alles vinden wat er tijdens GrowMed in Valencia zoal aan de orde komt. Nog even een kleine update en mocht er meer nieuws komen dan houden we je daarvan uiteraard op de hoogte. Zo komt het standpunt van de Global Commission on Drug Policy ter sprake die vorig jaar rapporteerde aan het hoofd van de VN. Daarin werd gepleit voor een vrijer drugs beleid en over te gaan om het gebruik van bepaalde drugs, met name marihuana te reguleren in plaats van te verbieden. De commissie stelt dat de ‘war on drugs’ een doodlopende weg is en dat legalisatie de enige weg is om de drugsmaffa de wind uit de zeilen te nemen.

Nog een reden om het debat nieuw leven in te blazen: in het verleden was de status van cannabis helemaal legaal. Zo moesten de Amerikaanse boeren in 1942, aangemoedigd door een propaganda film maar liefst 140.000 acres met hennep per jaar verbouwen om daarmee de oorlogsinspanningen te financieren….

Daarom hebben we via GrowMed de “Sal des Tiesto” campagne in het leven geroepen. Om het debat op gang te houden. Hou Twitter in de gaten #marijuana, #saldeltiesto, #growmed en Eskup op htttp://eskup.elpais.com/*cannabis_debate_publico

Ook komen de andere mogelijkheden die cannabis biedt aan bod: zoals grondstof voor kleding, voedsel en olie. En niet te vergeten: cannabis als windkering, cannabis tegen bodem erosie en als plant die onkruid tegen gaat. En natuurlijk: cannabis als pijnstiller bij kanker.

Om het kort te houden: cannabis, wanneer het goed wordt gebruikt, heeft veel voordelen die de maatschappij ten goede komen. Om dat uit te dragen moeten we bovengronds gaan en het debat onder de schijnwerpers houden. En dat zal gebeuren tijdens GrowMed, de grootste beurs in Valencia waarin therapeutisch gebruik centraal staat. Zie ook www.growmed.es

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht