Ruk naar Rechts?

Met de SGP terug in de tijd

Nu het kabinet zijn meerderheid in de kamer kwijt is, is opeens de fundamentalistisch christelijke SGP de belangrijkste gedoogpartner van het team Rutte geworden. Twee zetels, maar wel twee oer conservatieve zetels. Er is inmiddels door de gereformeerde mannenbroeders (vrouwen hebben niks in te brengen in die kringen) al een balletje opgegooid over ‘wisselgeld’. Want voor wat hoort wat in de politiek. Dus probeert men zaken als abortus, euthanasie en het winkelen op zondag weer op de agenda te krijgen. Met als doel het opleggen van ‘christelijke’ normen en waarden aan iedereen. Drie keer raden wat er met het cannabisbeleid gebeurt als de heren uit de biblebelt de dienst uit gaan maken. Je verwacht toch dat er binnen de VVD en het CDA nog enig liberaal gedachtengoed bestaat. Zou Rutte dat allemaal verkwanselen om deze wankele coalitie, waarvoor het maatschappelijk draagvlak nog geen nacht is dik is, in stand te houden? Het zou ons niet verbazen. F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht