Invoering wietpas leidt tot massaal ontslag

Landelijk ontslag gevreesd voor 4000 coffeeshop medewerkers

De Volkskrant meldt dat invoering van de wietpas mogelijk leidt tot zo’n 4000 ontslagen. Alleen al in Maastricht hebben coffeeshophouders 360 van de 440 medewerkers per i mei de laan uitgestuurd. Omdat er geen buitenlandse klanten meer toegelaten mogen worden is de omzetdaling geschat op 80%. Dramatische cijfers dus. Het heeft er veel van weg dat Opstelten het persoonlijke tot politiek heeft verheven, want in zijn kruistocht staat hij vrijwel alleen. Zijn beleid wordt niet onderschreven door de wetenschap en de mensen in het veld. En dat zijn nou juist de mensen die met deskundigheid werken en niet drijven op hun emoties. Nu de horeca bijna het loodje heeft gelegd moeten de shops eruit. Dat beide bedrijfstakken ook een belangrijke sociale functie vervullen, daar heeft Ivo geen boodschap aan. Zelfs uit de gelederen van de VVD jongeren is er kritiek op Ivo’s despotisch beleid.Zou de man zelf ooit jong zijn geweest vraag je je wel eens af? Laten we hopen dat verstandiger mensen dan Ivo het gelijk alsnog aan hun kant krijgen!!! F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht