Gokken aan banden?

Regering wil buitenlandse goksites blokkeren

 
De Nederlandse regering wil buitenlandse goksites blokkeren, zo viel vandaag te lezen op teletekst. Vermoedelijk gebeurt dat niet om gokkers tegen zichzelf te beschermen. Want de Nederlandse goksites blijven gewoon in de lucht. Kwestie van geld dus, want er is geen handel zo lucratief als de handel in hoop. Je leest er niet veel over, maar gokken is voor velen een immens probleem. Veel groter dan het zgn. drugsprobleem. Wedden dat er meer gokverslaafden bestaan de cannabis addicts?
Maar gokken wordt alom gepropageerd en het monopolie op de gokmarkt is in handen van de staat. Krasloten, tv-games, loterijen, lotto's, je wordt er mee dood gegooid in de media. Om niet te gokken moet je sterk in jen schoenen staan. Doekje voor het bloeden: het goede doel. We hebben het even nagetrokken bij onze vaste verslavingsarts P.W.
Die verklaarde dat hij zelden is geconfronteerd met mensen die verslaafd waren aan cannabis. Hooguit in combinatie met andere middelen kwam er wel eens een cannabist met problemen op zijn spreekuur. Gokverslaafden lopen de deur plat bij de (schuld) hulpverlening. Want gokken kun je doen vanuit de luie stoel, als je wilt 24 uren per dag. Het is niet alleen door de crisis dat veel mensen tot aan hun nek in de schulden zitten. Want gokken kost bakken met geld en winnen doe je nooit.
En hoe willen ze die sites blokkeren? We leven toch niet in China, waar ze moeten leven met aan banden gelegd internet? Vergeleken met gokken is recreatief blowen een stuk goedkoper en het levert misschien minder endorfine, maar wel meer plezier. De gokmaffia is de enige legale maffia. Trap er niet in! F..W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht