Glaucoom en cannabis

Cannabis druppelen tegen glaucoom

Ik werd gebeld door een patiente die Highlife had gelezen dat cannabis mogelijk een gunstige werking op haar glaucoom zou hebben. Ze vertelde me dat ze het aan haar huisarts had voorgelegd, maar dat die geen cannabis wilde voorschrijven.
Argument: te veel bijwerkingen. Uit haar verhaal trok ik de voorzichtige conclusie dat de arts in kwestie sowieso geen voorstander van cannabis, in welke vorm dan ook was.
De reguliere medicatie tegen cannabis kent ook veel bijwerkingen, sommigen verhogen zelfs het risico op netvliesbeschadiging. Als de arts met bijwerking had bedoeld dat je van cannabis high kunt worden dan heeft hij een punt. Maar dan zou hij ook hebben moeten weten dat er cannabis met een laag gehalte aan THC kan worden voorgeschreven.
Wij hebben haar verwezen naar mediwiet waar men experimenteert met cannabis olie, die verdund met olijfolie in het oog gedruppeld kan worden. Misschien ook een idee voor artsen, een kijkje nemen op http://www.mediwiet.nl/ F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht