Asociale woningstichting in Sneek

Cheese in tafelmodel deel 1

Woningstichting De Wieren lapt gedoogbeleid aan de laars
Huurders van een woning van de woningstichting De Wieren in Sneek hebben een brief ontvangen waarin ze erop worden gewezen dat het in bezit hebben van een (1) ! wietplant in woning of tuin onherroepelijk leidt tot ontbinding van de huurovereenkomst. Met dit beleid is deze ‘sociale’ bouwvereniging strenger dan de wet. Want wettelijk worden vijf planten gedoogd en in het uiterste geval slechts in beslag genomen zonder verdere vervolging. Huurders krijgen geen tweede kans en voor gedupeerden zoekt men geen vervangende woonruimte. Het heeft er inmiddels toe geleid dat er een gezin met jonge kinderen zonder pardon op straat is komen te staan.
Asociale woningstichting in Sneek
Hoe een en ander juridisch is dichtgetimmerd vragen wij ons af: de betreffende vereniging weigerde Highlife te woord te staan en wilde evenmin inzage geven in de brief, waarvan ze overigens wel het bestaan bevestigden. De draconische maatregel komt dicht in de buurt van een straf die sinds eeuwen niet meer bestaat: verbanning. En we hebben het dus niet eens over een misdrijf! Zouden de huurders ervan op de hoogte zijn dat in dit soort gevallen een gang naar de rechter de normale gang van zaken is? En dat die er wel eens heel anders over zou kunnen denken dan deze voortvarende scherprechters? Voer voor advocaten dus. Inmiddels heeft de PVDA een aantal vragen gesteld aan het college van B & W in Sneek. De woningstichting als wetgever. Waar zijn ze daar in Sneek mee bezig vraag je je af. En ook een huurder heeft recht op privacy. Als het nou om overlast ging, maar het gaat hier om de morele opvattingen van een bestuur. Een private onderneming! Wordt vervolgd! F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht