Christopher Hitchens overleden

R.I.P. In Memoriam - In Memory Of Nevil Schoenmakers

How Religion Poisons Everything

 
Vorige week is Christopher Hitchens op z’n 62ste aan kanker overleden. Hitchens is voor de lezers van Highlife en Soft Secrets geen onbekende want in beide bladen hebben wij meer dan eens over hem geschreven. Hitchens was een overtuigd atheïst en een groot voorvechter van het recht op zelfbeschikking en het vrije woord. Hij was een van de eersten die openlijk in de bres sprong voor Salman Rushdie en dat leverde hem ook als een van de eersten veel bedreigingen op. Maar hij hield zijn rug recht. Zelfbeschikking betekent ook dat het verbieden van cannabis op basis van ideologie een slechte zaak is. Hij was een groot pleitbezorger van Darwin en in die hoedanigheid nauw bevriend met andere vrijdenkers zoals Redmond O’Hanlon enIan McEwan Zijn bekendste boek is “God is not Great” met de ondertitel “How Religion Poisons Everything” Geen nadere toelichting nodig… We zullen hem missen, maar zijn pamfletten blijven (helaas) actueel!

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht