Maastricht wil zich geen wietpas laten opdringen

Recht op thuisteelt moet basis zijn van cannabisbeleid

Maastrichtse fracties tegen wietpas

 
De fracties PvdA, D66, GroenLinks, PVM, SP en Stadsbelangen zijn voornemens vandaag 22 november een motie in te dienen tijdens de raadsvergadering betreffend de invoering van de wietpas.
Een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad van Maastricht is nog steeds tegen invoering van de clubpas / wietpas. Het is echter duidelijk geworden dat deze pas van bovenaf door het Ministerie opgelegd zal worden en dat daardoor de gemeentelijke volksvertegenwoordigers daarmee feitelijk buitenspel worden gezet. De gemeentelijke volksvertegenwoordigers rest dan slechts de taak om de invoering van deze pas voor de eigen inwoners van de stad zo goed mogelijk te regelen. Zo meldde Maastricht Actueel. Maastricht wil dus wachten op de landelijke wietpas. Komt die er of komt die er niet?
Maastricht wil zich geen wietpas laten opdringen
Vermoedelijk zal er nog heel veel water door de Maas vloeien voor dat het antwoord op die vraag er is. Het pragmatisme van de gemeenten tegenover het dogmatisme van de Den Haag. We houden de vinger aan de pols. Tenslotte is die ellendige OV chipkaart er na jaren van proefdraaien ook gekomen. Zo lek als een mandje trouwens. Het gaat uiteindelijk om principes, niet om consumenten…..wordt vervolgd. F.W.

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht