Peaky Blinders – Hard historisch misdaaddrama

Peaky Blinders - Hard historisch misdaaddrama

Birmingham, 1919. De Eerste Wereldoorlog is net voorbij. Maar het broeit in Birmingham. De Britse communisten zijn geïnspireerd door de Russische revolutie. Het Ierse deel van de bevolking houdt zich volop bezig met de Ierse vrijheidsstrijd en de IRA. En dan zijn er nog de Peaky Blinders, de lokale misdaadbende.

De Peaky Blinders, onder leiding van de charismatische Thomas, geflankeerd door zijn broers Arthur en John, opereren meedogenloos. Ze verbergen scheermesjes in hun petten om vijanden uit te schakelen. Want na zijn terugkeer uit The Great War heeft Thomas maar één doel; hij wil de grootste gokbaas in Groot-Brittannië worden. Als het even kan ook nog eens legaal als erkende bookmaker.

Peaky Blinders - Hard historisch misdaaddrama

Crimelords

Hij heeft echter geduchte tegenstanders. Crimelords uit andere steden zoals Londen, of de geduchte politie-inspecteur Campbell, die door Winston Churchill (!) naar Birmingham wordt gestuurd om de diefstal van een grote hoeveelheid wapens uit de BSA-fabriek te onderzoeken. Ondertussen moet Thomas als leider van de Shelby clan zijn soms niet al te snuggere broers uit de penarie helpen. En wanneer zijn verliefde zus aan een notoire communist de familiegeheimen prijs dreigt te geven, ontstaat er een crisis.

Peaky Blinders - Hard historisch misdaaddrama

Vierde seizoen

Inmiddels is er een vierde seizoen in de maak. Zowel critici als kijkers geven de serie een hoge waardering. Met name nadat Tom Hardy in het tweede seizoen de cast kwam versterken, werd het Britse misdaaddrama nog populairder. Aan goede acteurs ontbreekt het sowieso niet, want Sam Neill, Paul Anderson en last but not least Cilian Murphy zijn werelds. Speciale aandacht voor Tante Polly, de leidende vrouw over de hele bende. Tot slot; deze serie heeft wellicht de beste soundtrack ooit. Als je van Nick Cave en dergelijke houdt.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht