Urban Garden 2.0 – AK47/Orange Bud Crossbreed (Deel 2)

In het vorige verslag had ik besloten om de ak47/Orange Bud crossbreed te ontkiemen die een goede vriend vorig jaar heeft gekruist. Van de twaalf zaden die ontkiemt zouden worden zijn er negen van de twaalf op gekomen.

Urban Garden 2.0 – AK47/Orange Bud Crossbreed (Deel 2)

Na ongeveer drie weken zijn de stekjes al mooi op gekomen en zien ze er erg gezond uit. Op dit moment hoef je eigenlijk nog niet je stekken te voeden , er zit nog genoeg voeding in de grond en zelf geef ik de stekken pas voeding wanneer ik ze over pot .

Urban Garden 2.0 – AK47/Orange Bud Crossbreed (Deel 2)

Toen was het tijd om de planten te selecteren en besluiten welke planten uiteindelijk worden overgepot en in de tent worden gezet.
Het selecteren van de planten doe ik voornamelijk door te kijken naar de vertakkingen in de plant wanneer deze al wat wijder is dan is de kans groter dat het een vrouwelijke plant is maar dit is zeker nog niet 100% zeker.

Uit ervaring met reguliere zaden heb ik ook wel gezien dat de mannelijke stekken erg de neiging hebben om snel omhoog te schieten met weinig vertakkingen . Dit maakt voor mij het stukje selecteren dan ook weer makkelijker maar geeft zeker nog geen zekerheid.

Daarnaast zijn er zeker ook nog andere methoden om te zien of je een mannelijk of vrouwelijke plant hebt maar in dit stadium van het plantje is dat nog niet zichtbaar. Maar ga hier later zeker nog op terug komen.

Urban Garden 2.0 – AK47/Orange Bud Crossbreed (Deel 2)

Uiteindelijk heb ik zes van de negen ontkiemde zaden geselecteerd voor het verdere process dit op de basis van het selectieprocess dat ik al eerder heb beschreven. De stekken krijgen de eerste paar dagen nog geen voeding omdat ze net zijn over gepot en eerst weer even kunnen wennen om daarna maximaal te kunnen presteren.

De volgende keer leg ik meer uit over het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke plant en gaan we verder met het selectieprocess en zullen we zien wat er nou eigenlijk overblijft .

Alles wat ik doe of schrijf en deel in dit kweekverslag komt uit eigen ervaring. Ik ben zeker nog geen professional maar ik deel graag mijn bevindingen en manieren met jullie over hoe ik het doe.

Tekst & foto’s: Youri V

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht