Beter nachtzicht door cannabis

Cannabis helpt om beter te kunnen zien bij weinig licht, zo blijkt uit een experiment van onderzoekers aan het Montreal Neurological Institute (Canada). Ze gaven kikkervisjes kleine hoeveelheden cannabinoïden, waarna het effect op het netvlies werd geanalyseerd.

De activiteit van de zenuwcellen in hetnetvlies bleek door de cannabinoïden sterker te worden, waardoorde gevoeligheid voor licht groter werd en de kikkervisjes in schemerlicht beter donkere objecten konden onderscheiden. De ontdekking kwam als een grote verrassing, omdat die haaks staat op wat tot dusver werd gedacht. Hoewel uit de wetenschappelijke literatuur anekdotisch bewijs bekend is dat Jamaicaanse en Marokkaanse vissers onder invloed van cannabis beter nachtzicht hebben, vinden de onderzoekers het nog te vroeg om te beweren dat mensen door cannabis beter in het donker kunnen zien. “Eerst zullen we moeten aantonen dat dit effect ook bij muizen of zelfs bij het menselijk netvlies optreedt,” aldus onderzoeksleider Ruthazer.

Door: redactie Highlife

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht