De Zwitserse artiest HR Giger (1940-2014) is vooral beroemd geworden door zijn creatie van het Alien-monster voor de horror / science fiction

film Alien van Ridley Scott uit 1979. Giger won er een Oscar mee.

Maar Giger was al veel langer actief als kunstenaar voor hij doorbrak met Alien.

Zijn hele loopbaan was hij gefascineerd door biomechanische creaties, half mens, half machine, die vooral acteerden in duistere en donkere settings. Giger toont demonen uit het verleden en uit de toekomst, en fantaseert volop over een toekomst waarin het menselijke lichaam afhankelijk is van machines om te overleven. In SUMO, uitgegeven door Taschen, wordt zijn werk uitgebreid getoond en besproken. Met een extra van zeven uitvouwbare bladen geeft het een prachtig beeld van Gigers leven en zijn werk, zijn beelden, zijn filmattributen, albumcovers en nog veel meer. Uiteraard ook info over het unieke Giger-museum in de Zwitserse Alpen, waarover we al eerder in Highlife schreven.

SUMO

HR Giger

Taschen

www.taschen.nl

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht