Blowend de wereld rond met 'Airbnb' voor wietliefhebbers

Wietliefhebbers die van reizen houden, hebben een probleem: in veel hotels en hostels is het verboden om te roken. Daar hebben de mannen achter Bud + Breakfast iets op bedacht. Zij richten de ‘groene Airbnb’ op, een wereldwijd netwerk van hotels en privé-kamers waar gasten wél een jointje mogen roken.
Wat wij doen, is mensen helpen die ook op reis willen genieten van hun joint
Sean Roby
Bud and Breakfast is een initiatief van Sean Roby en Shayan Bastani uit de Amerikaanse staat Colorado, waar cannabis al enkele jaren legaal is. De organisatie biedt overnachtingen aan in veilige en cannabisvriendelijke hotels, particuliere woningen en gastenverblijven over de hele wereld.
En daar is blijkbaar genoeg vraag naar. De ‘groene Airbnb’ telt inmiddels al meer dan 100.000 geregistreerde gasten.

Wetgeving
Het team van Bud and Breakfast houdt de politieke ontwikkelingen op het gebied van softdrugs goed in de gaten. Zodra een land op het punt staat de wetgeving rond het gebruik van cannabis te versoepelen, gaat het team van Bud and Breakfast ernaartoe om het wiettoerisme te promoten.

,,Die vorm van toerisme rijst de pan uit zodra de versoepelde wetgeving van kracht wordt”, vertelt Roby in het Britse Metro. ,,Wat wij doen, is mensen helpen die ook op reis willen genieten van hun joint. Tegelijkertijd bieden we eigenaars van gastenverblijven de kans hun accommodatie te promoten bij gelijkgestemden.”
Momenteel adverteert Bud and Breakfast met 160 verblijven, van slaapzalen tot luxueuze villa’s. Die staan in twaalf landen, verdeeld over drie continenten. In onder meer Canada, Jamaica, Portugal, China en Uruguay kun je sinds kort zo stoned als een garnaal vakantie vieren.
INSTAGRAM BUDBREAKFAST

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht