Waarom de War On Drugs is verloren

De Veiligheidsmythe van Bart de Koning

In het pas uitgekomen boek De Veiligheidsmythe neemt Bart de Koning, in het dagelijks leven schrijver en expert in zaken als privacy en veiligheid, een aantal hardnekkige vooroordelen en mythes over politie, misdaad en justitie onder de loep. We komen nog nader op dit boek terug, maar willen wel alvast vertellen dat het hoofdstuk over de Lost War on Drugs een steekhoudende argumentatie bevat waarin haarfijn wordt uitgelegd dat het zich maar voortslepende gedoe rond drugs, alleen maar verliezers kent en dat de er meer mensen doodgaan aan de bestrijding van drugs dan aan het gebruik ervan. Ook wordt het bekende stokpaardje van de politiek dat ‘meer blauw op straat’ meer veiligheid betekent een op niks gebaseerd statement is. Dat de politiek de wetsdienaren dwingt om zich steeds dieper in de privacy van de (blowende) burger graaft staat haaks op de woorden van de liberaal Thorbecke die het Nederlandse staatsbestel ontwierp. “Wij wenschen een politie waarvan zo weinig mogelijk worde gezien en waarvan zo weinig mogelij worde gehoord,” was zijn credo. Kom daar eens om bij de huidige generatie ‘liberalen!” Uitgave: Balans

Recente berichten

Over Soft Secrets

Soft Secrets is internationaal de toonaangevende bron voor cannabisteelt, legalisatie, cultuur en entertainment. Ons doel is om mensen met dezelfde interesses te verbinden via relevante en actuele informatie zoals gezondheid, levensstijl en zakelijke kansen rondom de cannabiscultuur.

HEB JE HULP NODIG BIJ EEN DRUGSGERELATEERD PROBLEEM? NEEM ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP MET JE LOKALE HULPLIJN. IN GEVAL VAN ONMIDDELLIJKE LEVENSBEDREIGENDE OMSTANDIGHEDEN, BEL NU 112!

Reageer op dit bericht